Met dit gure weer, brengen we steeds meer tijd binnen door. De dagen worden voorlopig alleen maar korter, dus de lampen gaan steeds eerder aan. Gezellig en noodzakelijk, maar ook een flinke kostenjager op onze energierekening. Mooi dat hier wat aan gedaan kan worden met duurzame ledverlichting.

Ledlampen duurzaam en minder energieverbruik

Hoewel verlichting niet de grootste boosdoener is van ons energieverbruik, kunnen we hiermee wel op een simpele manier geld besparen. Niet zo gek dus dat steeds meer bedrijven en huishoudens overstappen op ledverlichting. Uiteindelijk scheelt het behoorlijk in de kosten en ledverlichting is ook nog eens harstikke duurzaam.

Overstappen op duurzame ledverlichting

Twijfel je of je de gloeilampen de deur moet wijzen? We hebben wat belangrijke voordelen van ledverlichting op een rijtje gezet.

Zuinig in gebruik

De ledlamp is ruim 90 procent zuiniger dan de standaard gloeilamp. Zo verbruikt een gloeilamp tussen de 20 en 65 watt aan energie, terwijl ledverlichting maar 4 tot 12 watt verbruikt.

Milieuvriendelijk

Door dit lage verbruik stoot ledverlichting minder CO2 uit. Als voorbeeld: 3 gloeilampen vervangen door ledlampen zorgt al voor zo’n 120 kilo CO2 – uitstoot. Dat zijn al snel 6 bomen per jaar.

Meteen licht

Een gloeilamp of spaarlamp heeft vaak wat tijd nodig om op vol vermogen licht uit te stralen. Daar heeft ledverlichting geen last van. Zodra je een ledlamp aan zet, krijg je meteen het volle lichtvermogen.

Minder giftige stoffen

Spaarlampen veroorzaken behoorlijk wat straling en kunnen gevaren met zich meebrengen. Dit geldt vooral voor mensen die gevoelig zijn voor flikkerend licht of de aanwezigheid van kwik. In tegenstelling tot ledverlichting, kan je spaarlampen dus beter niet gebruiken als lees, – bureaulamp.

Veiliger

Ledlampen hebben vaak een lager vermogen. Daardoor zijn ze een stuk veiliger, omdat er minder warmteontwikkeling is. Ledlampen zijn dus veel brandveiliger dan normale verlichting.

Er zijn dus genoeg redenen om over te stappen op energiezuinige en duurzame ledverlichting. En ledverlichting is net zo sfeervol als traditionele verlichting. Dus ook tijdens de donkere dagen, kan je duurzaam bezig zijn met slimme (kerst)ledverlichting.

One thought on “Duurzame ledverlichting

Geef een reactie

De waardering van delampjesfabriek.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 201 reviews.