Het klinkt zo simpel, een lampje vervangen, vaak is dit gelukkig ook het geval. Maar soms kan het lastiger zijn dan u in eerste instantie dacht. Want wat voor fitting heeft de lamp en hoeveel lumen heeft u nodig? Met onze keuzehulp bij ledlampen leggen wij u uit hoe u er eenvoudig achter komt welk type lamp u nodig heeft.

Wattage

Het Wattage is een belangrijke reden om over te stappen op LED. Het Wattage is het vermogen van de lamp en wordt aangegeven met (W).  Wanneer we LED’s vergelijken met gloeidraad, is het opvallend dat LED’s naar verhouding veel meer licht produceren. Zo produceert een 3 watt ledlamp evenveel licht als een 40 watt gloeilamp. Tel uit uw winst!

Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen door over te stappen naar LED?
Bereken het zelf via onze handige bespaarcalculator.

Fitting

Een belangrijk onderdeel van de lamp is de fitting. Via ons handige filter kunt u eenvoudig zien welke fitting u nodig heeft. De fittingen worden waarheidsgetrouw weergegeven zodat u meteen kunt zien welke fitting u nodig heeft. Dit bespaart een hoop gedoe met lastige benamingen.

De meest voorkomende fittingen zijn de E27 (grote fitting) en E14 (kleine fitting), het welbekende schroefdraad.

Kleurtemperatuur

Nu u weet welke fitting u nodig heeft is het belangrijk om de kleur te bepalen.
Allereerst is het belangrijk om te weten dat de kleurtemperaturen aangegeven worden met de schaal van Kelvin (K). Deze schaal loopt van warm wit (1800K) tot koel wit/daglicht (6500K).
Om huiselijk licht te creëren raden wij waardes tussen de 2000 en 3000K aan, voor kantoren ca. 4000K en 6500K wordt voornamelijk gebruikt op plekken waar veel licht belangrijk is, denk hierbij aan een tandartsenpraktijk of operatiekamer.

Om u te helpen de juiste temperatuur te kiezen hebben wij de Kelvin schaal verdeeld in drie categorieën: warm wit, wit en helder wit; zo kunt u heel makkelijk de gewenste temperatuur kiezen.

Lumen

Maar hoeveel licht heeft u precies nodig? De hoeveelheid licht wordt aangegeven met de eenheid Lumen (lm). Dit is erg belangrijk om te weten, u wilt immers niet dat de verlichting in uw woonkamer evenveel licht geeft als een bloeikas. Om dit te vereenvoudigen hebben wij een speciaal Lumen filter in onze webshop.

Voor de woonkamer adviseren wij weinig licht (hierbij ligt de waarde tussen de 0 en 300 lm, voor uw kantoor of studiekamer adviseren wij medium licht (300 – 600 lm) en voor plaatsen waar veel licht gewenst is adviseren wij de laatste categorie (600+ lm).

Vergeet niet dat veel lampen ook dimbaar zijn. Dit houdt in dat elke gewenste lichthoeveelheid te creëren is. 

Met onze keuzehulp bij ledlampen is alles vervangbaar!

Vrijwel alle lampen zijn vervangbaar door milieuvriendelijke en energiezuinige ledlampen. Vaak is het slechts een kwestie van de oude lamp uit het armatuur halen en de nieuwe ledlamp erin doen. Let overigens wel op met traditionele dimmers en trafo’s.

Als u vragen heeft helpen wij u uiteraard graag!

De waardering van delampjesfabriek.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 384 reviews.