Waarschijnlijk ken je Philips Hue wel, de kleurige, slimme LED verlichting die vele woningen, tuinen en kantoren kleur geeft. Philips Hue is een serie prachtige producten, maar eerlijk is eerlijk, het is niet erg voordelig. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om je woning te kleuren door middel van sfeervolle, kleurrijke LED verlichting. Calex heeft namelijk een budget lijn slimme verlichting ontwikkeld. Het is eigenlijk een soort voordeliger zusje van Philips Hue, en er is meer…

ZigBee

Wij mensen hebben een hart (tenminste, de meesten;-)) en zonder hart klopt er niets. Dit geldt ook voor deze slimme verlichting. Het hart van deze serie is het Octopus station (link).
Verbind dit station met het internet en je kunt je lampen bedienen via de Calex app of bepaalde scenario’s instellen. De Octopus werkt via een ZigBee verbinding (een draadloze verbinding tussen apparaten) en kun je aansluiten op lampen en sensoren.

Zo is het mogelijk de Octopus te verbinden met de Dusk Dawn sensor (link). Deze sensor meet de natuurlijke lichtinval (buiten) en communiceert met de verlichting in huis. Hiermee kun je bijvoorbeeld instellen dat je verlichting aangaat als het donker is. Ook kan je de verlichting automatisch in- en uit laten schakelen op ingestelde tijden. Dit zorgt ervoor dat inbrekers jouw huis waarschijnlijk voorbij zullen lopen.

Er zijn drie soorten ZigBee lampen en twee spotjes verkrijgbaar. De standaard versies variëren van warm tot koel wit en de gekleurde versie kan elke gewenste kleur tonen. De slimme verlichting geeft aan iedere ruimte een unieke sfeer en kan communiceren met bijvoorbeeld je tv wat een extra beleving geeft.

Niet alles nieuw

Spreekt dit je aan maar baal je ervan dat je nieuwe lampen moet aanschaffen of hoef je niet per se gekleurde verlichting? Geen zorgen, het hoeft niet! De Octopus werkt namelijk ook samen met de Calex Build in Switch (link). Deze schakelaar vervangt je huidige schakelaar en zo heb je dus heel eenvoudig een slimme schakelaar. Zo kun je al je huidige verlichting bedienen met de Calex app en hoef je je luie stoel niet eens meer uit…

 

Slim!

Naast het slim maken van lampen kan je met de Octopus en de schakelaar ieder product met een stekker een ‘brain upgrade’ geven. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de tv aangaat om acht uur ’s avonds zodat je nooit meer het acht uur journaal mist of dat de muziek aangaat wanneer jij thuiskomt.

Bekijk al onze producten hier. Ben je benieuwd naar meer mogelijkheden of wil je gewoon wat meer informatie over onze producten? Wij informeren je graag!

De waardering van delampjesfabriek.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 634 reviews.