Kinderkamer verlichting

Showing 1–16 of 37 results

Kinderkamer verlichting

U wilt natuurlijk dat uw kind zich helemaal thuis voelt op de slaapkamer. Met mooie kinderkamer verlichting komt u dan al een heel eind! Maar waarom zijn goede kinderlampen nu eigenlijk belangrijk? Hoe kiest u de juiste verlichting? Bij De Lampjesfabriek helpen we u graag om de kinderkamer verlichting uit te kiezen waar uw kind blij van wordt! Lees dus gerust de onderstaande adviezen, of neem contact met ons op wanneer u een concrete vraag heeft.

Waarom het belangrijk is om de juiste kinderkamer verlichting te kiezen 

Kinderlampen doen veel meer dan alleen een ruimte verlichten. Het zet de toon voor de kamer, vult het decor aan en zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld bij het bureautje genoeg licht is om prettig een boek te kunnen lezen of een tekening te maken. Bovendien maakt goede verlichting een kinderkamer veiliger en aangenamer doordat uw kind haar hoofd niet stoot of zijn favoriete speelgoed kwijtraakt.  

Hoe kiest u dan de juiste kinderkamer lampen? 

Allereerst is het zaak om goed na te denken over het soort kamer van uw kind. Is er een bepaald thema? In welke hoek wordt er het meest gespeeld? Wat zijn de favorieten bezigheden van uw kind? Door over dit soort vragen na te denken, ontstaat er al een beter beeld van het type en de hoeveelheid licht die uw kind nodig heeft voor de slaapkamer. Op die manier is de kans het grootst dat de uiteindelijk gekozen verlichting aan alle gebruikseisen van uw kind voldoet! Wanneer u hier niet helemaal uitkomt of er nog specifieke vragen over heeft, denken we bij De Lampjesfabriek natuurlijk graag met u mee.  

Tips voor leuke kinderkamer verlichting 

U heeft nagedacht over de verlichting die het beste bij uw kind en de kamer past. Daarna is er gelukkig nog voldoende ruimte om creatief aan de slag te gaan en op een leuke manier de wensen voor de verlichting in te vullen! Om u hier een handje bij te helpen hebben we verschillende tips opgeschreven die u kunt toepassen. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

Nachtlampjes of dimlichten:

Sommige kinderen slapen niet zo goed wanneer het in hun kamer helemaal donker is. Zij zijn dan weleens bang, of kunnen simpelweg niet in slaap komen. Dat is helemaal niet erg, maar het is wel fijn als u hier een beetje gemakkelijk mee om kunt gaan. Gebruik daarom nachtlampjes of een lamp die kunt dimmen wanneer dit voor uw kind geldt. Dan hoeft de kamer niet fel verlicht te blijven, maar is het ook niet helemaal donker! 

Muur- en zijlampen: 

Slaapt uw kind prima, maar duurt het even voordat uw kind rustig genoeg wordt om daadwerkelijk naar bed te gaan? Met mooie muur- of zijlampen kunt u ervoor zorgen dat de sfeer in de slaapkamer al wat kalmer wordt. Zo ontspant uw kind ’s avonds een beetje en wordt hij of zij eerder rustig om lekker te gaan slapen.  

Feeënlichtjes of snoerverlichting:

Een recente favoriet van zowel ouders als kinderen zijn de feeënlichtjes. U kunt kerstlampjes gebruiken of specifieke losse lampjes kopen, die u dan vervolgens achter het bed, aan het plafond of op een andere plek hangt. Dit geeft ontzettend veel sfeer en zorg voor een sprookjesachtige uitstraling. Welk kind wil dat niet? 

Taakverlichting bij het bureau:

Het werd al eerder even benoemd, maar taakverlichting kan ontzettend fijn zijn voor uw kind. Bijvoorbeeld bij het bureau. Hang spotjes op of kies juist voor een staande bureaulamp, zolang deze maar voldoende prettig licht geeft om fijn bij te kunnen werken!  

Slaaplampjes:

Kinderlampen hebben niet alleen overdag, maar ook ’s nachts nut. Eerder benoemden we al dat een dimlicht of nachtlampje kan helpen wanneer uw kind bang is in het donker, maar wist u ook dat een slaaplampje als kinderkamerverlichting er voor kan zorgen dat de kwaliteit van slapen toeneemt? Kies hiervoor een warme, rode of gele kleur licht dat gedurende de nacht, of het eerste deel van de nacht, blijft branden. Dit werkt niet voor ieder kind, maar wanneer het wel werkt is het natuurlijk een ontzettend goede keuze in het kader van kinderkamper lampen.  

Verlichting per ruimte

Voor iedere ruimte kunt u unieke verlichting uitzoeken. De verlichting moet zo goed als mogelijk bij de ruimte passen. Daarom hebben we de keuze wat makkelijker gemaakt door verlichting per ruimte te selecteren:

Kinderkamerverlichting vragen?

Vindt u het lastig om de juiste kinderkamer verlichting uit te kiezen, of heeft u nog vragen over ons assortiment en specifieke hanglampen daarbinnen? Onze klantenservice helpt u graag! Neem gerust contact op middels de chat, dan beantwoorden we zo snel mogelijk uw vraag.  

De waardering van delampjesfabriek.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 2040 reviews.